Aanbod

Activiteiten

Kom laagdrempelig in contact met Roosendaalse Vrienden! Onze activiteiten kunnen op basis van interesse, leeftijd e.d. zijn.  We variëren zoveel mogelijk, zodat er voor ieder wel iets bij zit. 

Word lid van de besloten Facebook ledengroep! Het is dan gemakkelijker je aan te melden voor een evenement en binnen de groep wordt vaak nog meer georganiseerd.

Hieronder zie je een aantal van de Messenger-groepen die er zijn. Dit zijn groepen met een activiteit waar al veel animo voor is en zij spreken via Messenger data en tijden af. In ontwikkeling zijn een Spelletjesavond en een Kookclub 60+ en een introductie voor Jeu de Boules. Voor meer info hierover, stuur een mail naar info@socialklus.nl.

 

 

Nieuwe ideëen en eigen initiatieven zijn natuurlijk altijd welkom! Heb je zelf een kookclub, organiseer je spelletjesavonden, kroegentochten, heb je een wandel-, wielren- of hardloopgroep of iets anders en zoek je hiervoor nog leden? Maak ons er graag op attent! 

Met het meedoen aan een activiteit ontmoet je snel nieuwe mensen en vaak ontstaan daar vriendschappen uit, ook 1-op-1. Je hebt namelijk al 1 ding gemeen! Dus, al ben je niet zo’n groepsmens, probeer het een keer uit, wat heb je te verliezen?! 

Nog geen lid en toch meedoen aan een evenement? Je kunt eventueel als introducée mee met één van onze leden. We stimuleren dat mensen bij de Facebook  ledengroep komen, dan blijf je ook beter op de hoogte van evenementen, eventuele annuleringen en natuurlijk kom je op deze manier ook in contact met andere leden die op zoek zijn naar vriendschap. We helpen je graag met een profiel aanmaken. Vragen hierover? Stuur een mail naar info@socialklus.nl en we leggen je mogelijkheden graag uit.

Regelmatig terugkerende evenementen

voorbeelden uit de Agenda

vier het leven

Voor ouderen

De kracht van Vier het Leven zit in het wegnemen van drempels, in persoonlijke aandacht voor de ouderen en een op de doelgroep afgestemde werkwijze. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Vier het Leven verbindt mensen op hoge leeftijd met de maatschappij door op regelmatige basis sociaal-culturele activiteiten te organiseren en ouderen oprechte aandacht te geven.
Vier het Leven vindt dat in een land waar mensen steeds ouder worden, de overheid zich terugtrekt en sociale cohesie vermindert, ouderen de kans geboden moet worden om het leven te vieren door er samen met anderen op uit te gaan.

Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar theater- en filmvoorstellingen, concerten en musea. Zo faciliteren we nieuwe ervaringen die het leven de moeite waard maken.

Meer informatie: Vier het leven 

durf jij met mij

voor mensen met psyciatrische of psychosociale problematiek

Durfjijmetmij.nl is de gratis ontmoetingssite voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze problematiek maakt het wellicht lastig om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. Vandaar dat deze website in het leven is geroepen. Een platform waarop je volledig jezelf kan zijn. Zo kom je op een laagdrempelige en makkelijke manier in contact met nieuwe mensen. Iedereen verdient een kans op vriendschap.

Aanmelden kan via www.durfjijmetmij.nl

Stamtafels

Voor ouderen

De stamtafel is de ontmoetingsplek voor 50-plussers in Roosendaal en de omliggende dorpen. U kunt er terecht voor een kopje koffie, een goed gesprek, leuke activiteiten en een gezonde maaltijd. Er is speciale aandacht voor sport door Sportservice Noord-Brabant en cultuur door CultuurCompaan, zoals: wandelgroepen, bewegingsactiviteiten, beeldende kunst en muziek.

U heeft geen verwijzing nodig om aan te sluiten. U bent altijd welkom! De koffie staat altijd klaar. Loopt u eens bij ons binnen? 

Meer informatie over locaties en tijden: www.stamtafelroosendaal.nl

Brabant maatjes

voor jongeren

Ben je jong en voel jij je af en toe eenzaam? Je staat er niet alleen voor! Brabant Maatjes zet zich in tegen eenzaamheid bij mensen van 18 tot en met 35 jaar. Dit doen zij door laagdrempelige activiteiten te organiseren voor en door jongeren.

Daarnaast is er een besloten Facebookgroep waar mensen zich mogen voorstellen en maatjes met gemeenschappelijke interesses kunnen vinden.

www.brabantmaatjes.nl

join Us

voor jongeren

Voel jij je vaak alleen? Terwijl je graag leuke dingen wil doen met leeftijdsgenoten? In Nederland wonen veel jongeren die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join Us helpt hierbij! Om de week ontmoeten een aantal jongeren elkaar in het JOC óf online. Tijdens de bijeenkomsten zijn er ervaren begeleiders aanwezig die helpen met het maken en behouden van nieuwe vrienden!

Join Us is er voor iedereen tussen de 12 en 30 jaar die zich alleen voelt en zin heeft om daar verandering in te brengen. Bij Join Us ben je van harte welkom!

https://join-us.nu/nl/doe-mee

* komt hier jouw initiatief? *

maak je idee bekend

Er gebeuren vele leuke dingen in Roosendaal! Misschien ben je zelf al iets gestart, maar zoek je nog leden. Wij zetten graag ons platform in om promotie ervoor te maken. 

Wil  je meer informatie? Stuur een mail naar info@socialklus.nl

Ervaar jij (soms) gevoelens van eenzaamheid? Kijk eens op www.roosendaalvoorelkaar.nl/eenzaamheid voor tips en inspiratie.

Zoek je iemand om gezellig met je mee te gaan naar de bios, theater, museum of voor een wandeling bijvoorbeeld? Word lid van Roosendaalse Vrienden op Facebook en plaats je oproep!