Aanbod

Activiteiten

Kom laagdrempelig in contact met Roosendaalse Vrienden! Onze activiteiten kunnen op basis van interesse, leeftijd e.d. zijn.  We variëren zoveel mogelijk, zodat er voor ieder wel iets bij zit. 

Word lid van de besloten Facebook ledengroep! Het is dan gemakkelijker je aan te melden voor een evenement en binnen de groep wordt vaak nog meer georganiseerd.

Hieronder zie je een aantal van de Messenger-groepen die er zijn. Dit zijn groepen met een activiteit waar al veel animo voor is en zij spreken via Messenger data en tijden af. In ontwikkeling zijn een Spelletjesavond en een Kookclub 60+ en een introductie voor Jeu de Boules. Voor meer info hierover, stuur een mail naar info@socialklus.nl.

 

 

Nieuwe ideëen en eigen initiatieven zijn natuurlijk altijd welkom! Heb je zelf een kookclub, organiseer je spelletjesavonden, kroegentochten, heb je een wandel-, wielren- of hardloopgroep of iets anders en zoek je hiervoor nog leden? Maak ons er graag op attent! 

Met het meedoen aan een activiteit ontmoet je snel nieuwe mensen en vaak ontstaan daar vriendschappen uit, ook 1-op-1. Je hebt namelijk al 1 ding gemeen! Dus, al ben je niet zo’n groepsmens, probeer het een keer uit, wat heb je te verliezen?! 

Nog geen lid en toch meedoen aan een evenement? Je kunt eventueel als introducée mee met één van onze leden. We stimuleren dat mensen bij de Facebook  ledengroep komen, dan blijf je ook beter op de hoogte van evenementen, eventuele annuleringen en natuurlijk kom je op deze manier ook in contact met andere leden die op zoek zijn naar vriendschap. We helpen je graag met een profiel aanmaken. Vragen hierover? Stuur een mail naar info@socialklus.nl en we leggen je mogelijkheden graag uit.

Regelmatig terugkerende evenementen

voorbeelden uit de Agenda

vier het leven

Voor ouderen

De kracht van Vier het Leven zit in het wegnemen van drempels, in persoonlijke aandacht voor de ouderen en een op de doelgroep afgestemde werkwijze. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Vier het Leven verbindt mensen op hoge leeftijd met de maatschappij door op regelmatige basis sociaal-culturele activiteiten te organiseren en ouderen oprechte aandacht te geven.
Vier het Leven vindt dat in een land waar mensen steeds ouder worden, de overheid zich terugtrekt en sociale cohesie vermindert, ouderen de kans geboden moet worden om het leven te vieren door er samen met anderen op uit te gaan.

Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar theater- en filmvoorstellingen, concerten en musea. Zo faciliteren we nieuwe ervaringen die het leven de moeite waard maken.

Meer informatie: Vier het leven 

durf jij met mij

voor mensen met psyciatrische of psychosociale problematiek

Durfjijmetmij.nl is de gratis ontmoetingssite voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze problematiek maakt het wellicht lastig om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. Vandaar dat deze website in het leven is geroepen. Een platform waarop je volledig jezelf kan zijn. Zo kom je op een laagdrempelige en makkelijke manier in contact met nieuwe mensen. Iedereen verdient een kans op vriendschap.

Aanmelden kan via www.durfjijmetmij.nl

Stamtafels

Via Groenhuysen

De stamtafel is de ontmoetingsplek voor 50-plussers in Roosendaal en de omliggende dorpen. U kunt er terecht voor een kopje koffie, een goed gesprek, leuke activiteiten en een gezonde maaltijd. Er is speciale aandacht voor sport door Sportservice Noord-Brabant en cultuur door CultuurCompaan, zoals: wandelgroepen, bewegingsactiviteiten, beeldende kunst en muziek.

U heeft geen verwijzing nodig om aan te sluiten. U bent altijd welkom! De koffie staat altijd klaar. Loopt u eens bij ons binnen? In verband met de coronamaatregelen is het nodig om eerst een afspraak te maken.

Locaties


Stamtafel Wiekendael:
Kalsdonksestraat 89, Roosendaal. Geopend op ma t/m vrij van 10.00 tot 16.00 uur

Stamtafel Bovendonk: Bovendonk 29, Roosendaal. Geopend op ma t/m vrij van 10.00 tot 16.00 uur

Stamtafel Waterland: Citroenberg 1, Roosendaal. Geopend op ma t/m vrij van 10.00 tot 16.00 uur

Stamtafel Nispen: Bergsebaan 1, Nispen. Geopend op maandag van 10.00 tot 16.00 uur

Stamtafel Heerle: Herelsestraat 100, Heerle. Geopend op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur

Stamtafel Wouwse Plantage: Plantagebaan 223, WP. Geopend op dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.groenhuysen.nl/Overdag-bij-ons/stamtafel-roosendaal

Brabant maatjes

voor jongeren

Ben je jong en voel jij je af en toe eenzaam? Je staat er niet alleen voor! Brabant Maatjes zet zich in tegen eenzaamheid bij mensen van 18 tot en met 35 jaar. Dit doen zij door laagdrempelige activiteiten te organiseren voor en door jongeren.

Daarnaast is er een besloten Facebookgroep waar mensen zich mogen voorstellen en maatjes met gemeenschappelijke interesses kunnen vinden.

www.brabantmaatjes.nl

HET LUISTERHUIS

vanaf juni 2021

 In Het Luisterhuis schenken we vrijblijvend en gratis een ‘kopje koffie met een oortje’, dat wil zeggen: Het Luisterhuis biedt vrijblijvend de gelegenheid tot gesprek, om jezelf te zijn en de ander te ontmoeten. Daarnaast is er ruimte om verhalen te delen, maar ook om ze te ontvangen. Er is ruimte om vanuit empathie mensen te bereiken; om samen te zoeken naar wat hen verbind; om vriendschappen op te bouwen en isolement te verbreken. Een luisterend oor.

Het Luisterhuis biedt Aandacht met een hoofdletter! Het Luisterhuis is geopend op de eerste woensdag van de maand van 14.00u tot 16.00u. Mensen zijn welkom in kamer “de Burgemeester:  in Parrotia, Markt 54G in Roosendaal. 

Initiatiefneemster Jeannette Jongenelen – de Kort heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen. Binnen haar opleiding Theologie en Pastoraal Assistent heeft zij veel ervaring gekregen in gespreksleiding en persoonlijke gesprekken. Tevens is zij ervaringsdeskundige op het gebied van rouwverwerking. Het idee achter “Het Luisterhuis” is het bieden van persoonlijke aandacht, gezelligheid, rust, veiligheid en bezinning. Mail voor meer informatie naar: hetluisterhuisroosendaal@gmail.com. Facebookpagina: Het Luisterhuis.

 

* komt hier jouw initiatief? *

maak je idee bekend

Er gebeuren vele leuke dingen in Roosendaal! Misschien ben je zelf al iets gestart, maar zoek je nog leden. Wij zetten graag ons platform in om promotie ervoor te maken. 

Wil  je meer informatie? Stuur een mail naar info@socialklus.nl

Zit hier niets voor je bij? Kijk dan eens op de UITagenda van Roosendaal.

Zoek je iemand om gezellig met je mee te gaan naar de bios, theater, museum of voor een wandeling bijvoorbeeld? Word lid van Roosendaalse Vrienden op Facebook en plaats je oproep!