vrienden zoeken

heel normaal!

Wellicht ben je nieuw in gemeente Roosendaal komen wonen en zou je graag mensen leren kennen. Of is je levensfase veranderd en zoek je naar gelijkgestemden. Denk aan het krijgen van een kind, op latere leeftijd weer vrijgezel zijn etc. Of misschien is het je gewoon nog niet gelukt om waardevolle vriendschappen op te bouwen.

Uit onderzoek is gebleken dat sowieso elke 7 jaar vriendschappen veranderen, het is dus helemaal niet raar dat je op zoek gaat naar nieuwe vrienden. Mensen die een heel leven bevriend blijven, is vaker een uitzondering dan de regel. Maar behoefte aan vrienden hebben we eigenlijk allemaal en dat hoeven er helemaal niet zo heel veel te zijn. 

Het is belangrijk om gelijkgestemden om je heen te hebben. Mensen met dezelfde behoeftes, interesses en levensfase als jij. Het is zelfs belangrijk voor je gezondheid! 

“Ik mis een leuke vriend of vriendin in de buurt”, is een zin die we heel vaak horen. Maar waar begin je? Nu is er Roosendaalse Vrienden!

"De enige manier om vrienden te hebben, is om er één te zijn".

Ledengroep

Op Facebook kun je lid worden van de besloten Faceboek-groep van Roosendaalse Vrienden. Je plaatst je motivatie om lid te willen worden en 1 van onze beheerders laat je toe. We willen nog even benadrukken dat het niet gaat om het vinden van nieuwe “liefdesrelaties”, deze ledengroep is bedoeld voor vriendschappen. We vragen iedereen zich daarnaar te gedragen. Bij het aanmelden op Facebook, zie je automatisch onze spelregels. 

Eenmaal in de ledengroep kan je berichten plaatsen, reageren op berichten van anderen, je aanmelden voor evenementen en wellicht vind je het leuk zèlf activiteiten te organiseren. Dat is allemaal mogelijk! Je bent welkom!

Vrienden maken doe je zo, een stappenplan

  1. Wacht niet op ‘de klik’, geef het wat tijd om te ontwikkelen.
  2. Train je social skills, maak gewoon eens een praatje met een vreemde.
  3. Stel je open, haak aan op iets wat de keer ervoor verteld is.
  4. Onderneem samen iets, bedenk iets leuks en stel dat voor
  5. Doe mee aan groepsactiviteiten, een ideale manier om mensen te leren kennen en te zien met wie je raakvlakken hebt.
  6. Richt je niet op 1 persoon, veel mensen zijn druk en hebben niet altijd tijd voor je.
  7. Stel je verwachtingen bij van de ‘ideale vriendschap’. 
  8. Wacht niet te lang af of de ander een nieuwe afspraak maakt, stel het zelf gewoon voor!

Bron: RTL Nieuws

"Vergeet niet dat een gebaar van vriendschap, hoe klein ook, altijd wordt gewaardeerd."

Veilig en betrouwbaar

Heb je een leuk iemand leren kennen waar je graag een keer mee afspreekt? Dat kan natuurlijk! Om ervoor te zorgen dat dit platform veilig en betrouwbaar is en blijft, nemen we zichtbare en onzichtbare maatregelen. Zelf kun je ook veel doen. Hieronder staan wat tips die je kan toepassen tijdens jouw deelname aan Roosendaalse Vrienden.