"We hebben volop ideeën en wensen om nòg meer uitstapjes en activiteiten te organiseren."

Cindy uit Roosendaal en Renée uit Bergen op Zoom leerden elkaar zo’n 5 jaar geleden online kennen via de facebookgroep van Cindy: “HSP Praat Cafe”. Het klikte meteen erg goed. 

Na een jaar online veel contact, kwam een ontmoeting in “real life” en dat was direct vertrouwd. Hierna spraken ze regelmatig af, bijoorbeeld voor samen wandelen, naar het strand, een bakje koffie doen, naar de bioscoop, een terrasje pakken. Ze hebben al veel leuke en spontane dingen samen gedaan. Maar ook daarbij lief en leed gedeeld, waardoor ze een hechte vriendschap hebben opgebouwd.

Cindy: “We hebben veel lol samen, maar ook diepgang en daardoor kunnen we het over alles en nog wat hebben. Renee is net zoals ik: rustig, sociaal en empatisch. Ze heeft ook veel humor, waardoor we om de stomste dingen kunnen  lachen. We hebben echt veel overeenkomsten met elkaar, waardoor het erg goed klikt.” Renée: “Het gaat soms ècht over niets; héérlijk oppervlakkige humor hebben we dan.”

Brabantse Vriendenclub

Na verloop van tijd kwam Cindy met het idee om uitjes en activiteiten te gaan organiseren. Eerst voor alleenstaande vrouwen/moeders om ze ook om ze met raad en daad terzijde te staan. Maar al snel werd dit uitgebreid naar iedereen die behoefte heeft aan nieuwe contacten, maar die het ook lastig vinden om de eerste stap te zetten. Na het goed doorgesproken te hebben, zijn ze de facebookgroep “Friends,Fun&Food” gestart. Later is de naam veranderd in “Brabantse Vriendenclub”.

Cindy: “Al vrij snel hadden we zo’n 40 leden. Verbazingwekkend hoeveel behoefte hier aan was. We hebben ondertussen een leuk clubje bij elkaar en er komen nog steeds bij! We hebben al best wat gezellige activiteiten en uitstapjes georganiseerd; zoals een wandeling, terrasje, spelletjesavond, wijnproeverij, Blind Walls Gallery wandeling in Breda, een Silent Bingo op een terras in Roosendaal, een Muziekbingo in Bergen op Zoom, Scheepswrakken bekijken, avondje borrelen met elkaar, Vollemaan wandeling, schaatsen in Roosendaal, Kringloop bezoeken, Ezelwandeling, Strandwandelingen, een dagje zon, zee en strand. Echt veel om op te noemen!”

Renée: “Ook hebben we een WhatsApp-groep waar we lief en leed delen en elkaar helpen als daar behoefte aan is. We hebben ieder geval nog volop ideeën en wensen om nog meer uitstapjes en activiteiten te organiseren. Dus iedereen die zich aangesproken voelt, is van harte welkom bij ons! Roosendaalse Vrienden is een platform met een soortgelijke intentie als onze Facebookgroep. Wij denken dat we daarom zeker een mooie aanvulling voor elkaar kunnen zijn. Wie weet wat voor mooie nieuwe contacten en verbindingen hierdoor kunnen ontstaan. Wij kijken ernaar uit!”