"Zo verloren en onzeker in me in het begin voelde in de groep,
zo vol vertrouwen en plezier ervaar ik het nu!"
Lucy

Mijn verhaal,

November 2021, ik ga Essen verlaten en kies voor Roosendaal als woonplaats. Het is de woonplaats die ik al wel ken, omdat ik er vele jaren gewerkt hebt en er zo ook enkele contacten opgebouwd heb. Toch was ik altijd heel erg op mezelf en vind ik het verdomd lastig om nieuwe contacten te leggen en om op nieuwe dingen af te stappen. Mijn sociaal netwerk was erg klein en ook mijn relatie en werk stopte.

Hoe nu verder? Hoe kan ik toch weer het gevoel krijgen te leven, iets te betekenen in de maatschappij en mensen ontmoeten?

Ik heb een leuke woning waar ik best veel aandacht aan heb besteed. Je kan het leuk inrichten, er een veilige thuishaven van maken, maar toch ben je maar alleen. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Ik wandel en fiets graag, zelfs in mijn eentje gaf het mij een gevoel van vrijheid, kon ik de stilte om me heen waarderen, maar het geeft geen volledige voldoening. het werd zelfs een last.

In bepaalde stukjes werd ik begeleid, ik vond weer aangepast werk en ging op zoek naar de mogelijkheden voor verdere invulling van mijn vrije tijd. In mijn zoektocht hoorde ik van de “Roosendaalse Vrienden”. Ik meldde me aan. Doodeng! Het begon met een wandeling, waar helaas maar 1 ander persoon aan meedeed. Is het dit? Ik twijfelde of ik dit wel leuk zou gaan vinden. Toch gaf ik het nog een kans.

Hoe is het nu? Ik wandel en fiets met Roosendaalse Vrienden. Zo verloren en onzeker ik me in het begin voelde in de groep, ik op de achtergrond bleef, zo vol vertrouwen en plezier ervaar ik het nu.

Ik heb hele leuke mensen leren kennen. Er ontstond zelfs een zeer hechte groep waar ik deel van uitmaak. Ik besloot ook zelf evenementen op te zeten. Het hoeft niet gelijk perfect te zijn, je kan en mag hulp vragen. Soms waren het niet mijn maar onze evenementen. Fietstochten en wandelingen uitzetten, samen met iemand de toer verkennen en hopen zo een voorbeeld te zijn voor andere leden. 

Helaas brak ik mijn pols, raakte daardoor tijdelijk beperkt in activiteiten en was letterlijk onthand. Wel heb ik hierdoor ontdekt wat de Roosendaalse Vrienden voor mij betekenen. Op allerlei vlakken werd ik geholpen. Er werdt een “hulptroepen-app” opgezet en alles werd via deze app geregeld voor mij. Koken, huishoudelijke activiteiten, vervoer van en naar het ziekenhuis, iemand die bij mij in huis bleef slapen vlak na de operatie. Jullie zijn geweldig! Ook gaf het mij een mentale boost en ik ben jullie erg dankbaar. 

Waarom zet ik dit op papier? Misschien kan het anderen over een streep trekken en kan ik zo laten blijken hoe waardevol de opzet van Roosendaalse Vrienden is. Ik ken verschillende mensen, ofwel Roosendaalse Vrienden, die mijn mening hierin delen.

Het kent een ruim aanbod aan activiteiten.  Leden verschillen qua leeftijd, achtergrond en wensen en er is ruimte voor nieuwe ideeën. Wie weet past het ook bij jou, ontmoet je er nieuwe vrienden en durf je de stap te zetten. Succes!

Liefs, 

Lucy