“Je weet het nooit zeker, maar we hopen op een vriendschap voor het leven.”

Jolanda & Saskia zijn geboren en getogen Roosendalers en leerden elkaar kennen toen hun zonen naar groep 1 van Basischool De Klimroos gingen. Er ontstond tussen de jongens direct een vriendschap en bij elkaar thuis afspreken hoorde daar al snel bij. Ook gingen de jongens samen op voetbal en later – via Sjors Sportief – ook op tennis. Saskia vertelt: “eigenlijk zagen we elkaar al snel iedere dag!”

Vanaf groep 3 t/m groep 8 waren ze samen de klassenouders. Jolanda bewonderde in Saskia haar eigenschappen voor plannen en structuur, Saskia in Jolanda het flexibele, het makkelijk op dingen afstappen. De beide partners konden het ook goed met elkaar vinden en de uitnodigingen gingen over en weer voor verjaardagen, communie, gezellige bbq’s. Grappig is dat ze allebei een hekel hebben aan winkelen en dat ze onafhankelijk van elkaar vaak dezelfde kleren uitkozen voor hun kinderen. De jongens zelf zagen er gelukkig wel de humor van in! In 2021 zijn ze voor het eerst met hun gezinnen op vakantie gegaan, de jongens wilden hun 10-jarige vriendschap vieren. Saskia en Jolanda wandelen graag samen en zitten nu ook in het zelfde competitieteam bij tennis.

Wat vindt Saskia leuk aan Jolanda? Saskia: “Ik weet wat ik aan haar heb, ze is eerlijk en doet niet moeilijk. Ze had al 2 oudere kinderen, ik had veel aan haar ervaring. Onze verschillen zijn leuk, Jolanda is totaal geen planner, daar leerde ik van.” En andersom? Jolanda: “Saskia is altijd gewoon zichzelf, ze durft haar emoties te laten zien, dat vind ik knap. Daarbij is ze een lekkere kletser en onthoudt alles èn ze is enorm gastvrij.”